El nostre pas per el Mallorca Game 2014 (primera part)

26 juny, 2014 | Comentaris tancats a El nostre pas per el Mallorca Game 2014 (primera part)

       

       Bé, ja han passat uns dies de la finalització del Mallorca Game 2014 i, us explicarem com ha anat i quina valoració en fem després d’haver participat, en aquest post i el següent.        

       La convenció del Mallorca Game està organitzada per EDIB, l’Escola de Disseny de les Illes Balears, i Retro Mallorcaassociació sense ànim de lucre que organitza diferents activitats i esdeveniments per promoure la història de la informàtica i l’oci. A més, hi col•laboren de manera molt activa PlaySpace i Tragnarion Studios entre d’altres i consta de dues parts.        

        La primera part és una jornada dirigida als professionals dels sector del videojoc i afins a ell i, va tenir lloc el dia 20 de juny al Hotel Horizonte de Palma. La segona part va tenir lloc a la seu del Grupo Fleming (grup al que pertany l’EDIB) al carrer de Jesús, 15 de Palma i consta de moltes activitats. Així, a grans trets, destaquen la fira on tant els estudis “grans” com els “petits” (els independents) mostren les seves últimes creacions; una exposició de consoles i jocs retro, un mercadet de venda de videojocs de segona mà i, un concurs de Cosplay.        

        En aquesta primera part parlarem de la primera jornada.

       Com ja us he explicat, el primer dia (20 de juny) la convenció va tenir lloc al Hotel Horizonte. La jornada professional va constar de diferents xerrades: Jeff Minter, fundador del mític estudi Llamasoft, Alfonso Villar, el CEO de PlaySpace, Gabriel Ortas, un dels primers desenvolupadors de videojocs a Espanya a Topo Soft i …

actualment a Pyro Studios i la mini-xerrada de Asensi Abogados, un buffet d’advocats especialitzats en la indústria del joc. Però el que volem destacar des d’ Amb Seny Estudi del primer dia són la taula rodona i el sopar-networking.

       La taula  rodona va estar moderada per Juan Gabriel Gomila, Data Scientist de PlaySpace i composada per: Jeff Minter, Gonzalo i David Caldes de RetroMallorca, Alfonso Villar, Gabriel Ortas i Åke Mora de Tragnarion.        

       Des del principi es preveien opinions confrontades però els arguments que “es llençaven” els uns als altres no convencien al públic assistent i, volia participar. Després d’una bona estona (massa pel nostre gust) el públic vam poder participar perquè la majoria érem desenvolupadors i volíem, remarcar que en un videojoc era tan important la part artística com la industrial, un tema que no estava sortint; al final van acabar participant forces assistents i la valoració en el sopar-networking posterior va ser molt positiva.

       I per acabar, el sopar. Què dir del sopar? Doncs molt bo! però el més important va ser conéixer altres professionals del “nostre nivell” i poder parlar amb gent que ja ha tingut i té molt èxit dins del món del videojocs.        

       En uns dies us explicarem com vam viure el cap de setmana del MallorcaGame i, recordeu que podeu seguir-nos a les xarxes socials i registrar-vos a la pàgina a través del formulari de la pàgina de contacte per rebre properes actualitzacions.